‘Aan het werk (her)kent men de meester’

Abstract schilderen, kun je dat leren? Jazeker. Of je nou schilderservaring hebt of juist helemaal niet. Met het beproefde lesprogramma kan iedereen van elke lesopdracht een heel persoonlijk schilderij maken.
Je krijgt iedere les een opdracht en je kunt dan werken aan je eigen schilderij. 8 lessen experimenteren met acrylverf. Na 8 lessen heb je 8 schilderijen om in te lijsten! Lijkt het je wat? Geef je dan op voor de cursus abstract schilderen.
We werken met acrylverf en acrylpapier van goede kwaliteit. Gebruik van goed materiaal is immers het halve werk.
Bij abstract schilderen gaat het om het idee, de compositie, lijnvoering, vormen, vlakken en het kleurgebruik. Bij iedere les is een voorbeeldschilderij. Er wordt thematisch gewerkt, dat wil zeggen dat de mogelijkheden van één idee in een aantal lessen wat verder worden onderzocht.
Er wordt ook geëxperimenteerd met toevoegingen aan de verf, zoals bijvoorbeeld zand, zaagsel, boomblad en lapjesstof. Er kan ook iets op de natte verf worden geplakt, zoals glitter of kleine voorwerpjes. Dit zorgt voor een extra dimensie.
En wat te denken om eens te schilderen met de handen, een vork, houtje of paletmes? En verf spuiten, spetteren, in de verf blazen met een rietje, tamponneren of verf lekker nat-in-nat laten doorlopen.

De cursus start twee keer per jaar, in januari en september.
Dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur 
Dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.
Meer informatie nodig? Neem dan contact op met mij.

*********